Comunicarea cu copilul tau…drumul corect pentru viitorul lui .

Salutare tuturor,

azi vom face o postare diferita de cele cu care v-am obisnuit.

Eu Alin Tuta mi-am dedicat viata ultimilor 15 ani exclusiv muncii pentru copii si in folosul lor.De o perioada de timp constat cu neplacere campania mediatica ce se face pe tema jocurilor online gen “balena albastra” …”vrei sa fii printesa” si mai stiu care,jocuri care (daca exista) nu aduc nimic bun in viata copiilor si implicit a parintilor.Nu am date ca ar exista sau nu aceste jocuri insa ceea cea as vrea sa insiruiesc in cateva randuri aici este strict legat de CE SI CUM COMUNICAM CU COPILUL.

Copilul din punctul meu de vedere trebuie tratat ca un adult,sa ai comunicare corecta cu el,sa il faci sa se simta prietenul tau si nu in ultimul rand de cate ori ai ocazia sa ii dai dovada ca ai mare incredere in el.Increderea manifestata fata de copil ii da curaj de a expune ori de cat ori simte ceva in neregula in viata lui,daca noi nu ii oferim posibilitatea sa comunice cu noi va fi tot timpul temator sa vina si sa ne spuna orice are pe suflet.

Consider ca timpul pe care il petreci imreuna cu copilul este cel mai pretios timp posibil.Copii apreciaza foarte mult daca tu le manifesti atentie,daca tu ii prioritizezi,daca tu ii faci parte integranta din viata ta si nu ii tratezi decat tangential doar seara dupa programul de munca cand fara voia ta de cele mai multe ori esti foarte obosit.

Cand te-ai jucat cu copilul tau un joc ultima data?

Cand ai acceptat sa faci parte din lumea lui imaginara si ai ras impreuna cu el?

Cand ai alergat cu el ultima data intr-un parc?

Cand i-ai citit ultima poveste?

….din pacate raspunsurile la aceste intrebari nu le putem da toti cei care avem copii!

Trebuie sa gandim ca timpul este ireversibil,ca lumea este intr-o totala evolutie (nu neaparat pozitiva) si ca daca noi nu ne prioritizam viata, nu o face nimeni.

Multi dintre noi (si nu putini) sunt plecati departe de copii ,sa poata realiza un plus valoare vietii ,plecati fara voie cei mai multi,din necesitate…din pacate copii lor sunt in suferinta de afectiune parinteasca si de cele mai multe ori refuleaza in “trasee” care nu sunt din cele mai potrivite.

Sunt bucuros si fericit ca am posibilitatea sa imi vad copii zi de zi, m-am bucurat de evolutia lor,m-am bucurat de toate etapele lor de crestere si asta chiar mi se pare o binecuvantare.

Trebuie sa ne iubim copii si sa nu ne ferim sa spunem asta de cate ori simtim si avem ocazia.Bucuria parintelui este sa isi vada copilul zambind sanatos in fiecare zi.

Jucati-va cu copii …comunicati cu ei…aratati-le ca va pasa de tot ce este in jurul lor si cu siguranta  daca faceti asta nu vor juca nici “balena albastra” si nici “vrei sa fii printesa” si vor face si ei acelasi lucru la randul lor cand vor fi parinti.

Azi…06.04.2017 cu drag Alin de la Lumealuibebe.ro Craiova

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s